perjantai 3. toukokuuta 2013

Omena-meetvurstirulla

Kun näihin pannukakkutouhuihin nyt päästiin, niin tässäpä suolainen serkku Kaneli-sokeripannareille. Tämä reseptiikka on kotoisin jostain mennä vuoden Pirkka-lehden numerosta, tosin muistaakseni pienellä varioinnilla. Kelpaa tarjota vaikka illanistujaisisa natriuminnälkäisille juhlijoille. Ainut kompastuskivi on siinä, että saa rullasta tarpeeksi tiiviin, jotta leikkaaminen onnistuu nätistä. Aina niin ei käy, kuten kuvasta näkyy...

Ainekset:
Pannari:
5 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoha
1 dl ohrajauhoha
1 tl suolaa
Täyte:
1 purjo
150 g meetvurstia
1 punainen paprika
1 omena
1 rs (180g) Italian yrtit -tuorejuustoa tai vastaavaa

Sekoita munat ja maito keskenään. Lisää jauhot sekä suola ja anna taikinan turvota sen aikaa kun uuni kiihdyttelee kohti 225 celsiusta. Kaavi taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 25 minuuttia. Jäähdytä pieni hetki ja kumoa komeus toiselle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi varovasti.

Täytteen voit tehdä kun taikina on paistumassa, joskaan uunikuumalle pohjalle tahnaa ei pidä levittämän. Halkaise ja huuhdo purjo. Kuutioi purjo, meetvursti ja paprika. Halutessasi voit käyttää purjon ja paprikan pannun kautta. Kuori ja kuutioi myös omena. Sekoita sekakuutiosi tuorejuuston joukkoon ja levitä täyte JÄÄHTYNEELLE pannarille. Kääri rullaksi kääretortun tapaan ja anna vetäytyä hetki kylmässä ennen leikkaamista. Nauti parhaassa seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!