maanantai 4. maaliskuuta 2013

Simppeli pekonipasta

Aina ei yksinkertaisesti ole aikaa hauduttaa ruokaa kuutta tuntia. Tällöin pasta on oivallinen ratkaisu; helppoa ja ennen kaikkea nopeaa. Tämän kertainen pastaresepti löytyi Dahlian herkut -blogista. Kiitos Dahlia! Pekonipastassa ei turhaan hienostella, vaan se on juuri sitä, mitä nimi lupaa. Ehkä tähän voisi ensi kerralla lisätä vaikkapa keventäviä kirsikkatomaatteja, sen verran tuhti kokonaisuus pannulla muhi. Hieman alkuperäisestä varioitu perusresepti kuitenkin tässä: 

Ainekset:
140 g pekonia
2 dl kermaa
2 kananmunaa
75 g parmesaania
suolaa
pippuria myllystä
pastaa

Laita pasta hyvin suolattuun veteen kiehumaan. Leikkaa pekoni suupaloiksi ja ruskista pannulla. Sekoita keskenään kananmunat, parmesaani ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike pannulle pekonin seuraksi ja anna muhia hetki. Lisää kypsä pasta ja sekoitteli pieni hetki ja mätä lautasille. Raasta vielä muutama siivu parmesaania annosten päälle ja koristele tuorein yrtein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!