perjantai 15. maaliskuuta 2013

Jauhelihatäytteiset tomaatit

Vähän kevyempää sapuskaa tiedossa tällä kertaa. Alkuperäisestä reseptiikasta kiitokset Piparipulla-blogille. Tämä annos on minun kirjoissani siinä mielessä mystinen, että en osaa oikein päättää, onko se pääruokalaji vaiko lisuke. Kai makukulman voi sitten määrittää sen mukaan, mitä näiden kanssa tarjoaa ja kuinka nälkäinen syöjä on. Joka tapauksessa hyvälle maistuu ja tekemisen vaivakaan ei ole suuren suuri.

 Ainekset:
6 keskikokoista terttutomaattia
noin 200 g jauhelihaa
1/2 punainen paprika
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
hakattua tuoretta persiljaa
savustettua paprikajauhetta
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä
parmesaanijuustoa

Pese tomaatit huolella ja leikkaa hatut pois noin 1/3 tomaatin korkeudesta. Tyhjennä nyt paljaspäiset tomaatit varovasti terävän veitsen avulla ja jemmaa sisukset eri kulhoon. Ripottele reippaasti suolaa tomaattien aukkoihin ja jätä ne "väärinpäin" lautasella valumaan. Valmista valumisaikana täyte.

Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota sipulit ja paprika. Lisää jauheliha ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Ruskista. Kun liha on kypsää, lapa kiinteä tavara erilliseen kulhoon. Lisää täytekulhoon vielä kananmuna, korppujauhot ja persilja. Sekoita perusteellisesti. Jos pannulle jää vielä nestettä, voit valmistaa siitä ja tomaattien sisälmyksistä kastikkeen. Jos kastike ei kiehdo, niin syö sisukset vaikka leivänpäällä.

Voitele uunivuoka öljyllä, täytä tomaatit täytteellä ja asemoi ne vuokaan. Raasta päälle hieman parmesaania ja lorauta oliiviöljyä. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Tarjoile mahdollisesti tekemäsi tomaatinsisälmyskastikkeen ja esimerkiksi salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!