torstai 7. helmikuuta 2013

Purjo-katkarapupaistos

Tykkäätkö purjosta? Parempi muuten tykätä, sen verran purjoisa resepti luvassa. Alkuperäisin ohjeen lipastin Tupun tupa-blogista, kiitosta vain Tupu! Ensisilmäyksellä resepti vaikutti varsin herkullisesta, mutta purjon valtaisa määrä pani kyllä miettimään niin kaupan kassalla kuin valmistusvaiheessakin. Kokeilun jälkeen täytyy todeta, että vähempikin purjo riittää, vaikka en purjoa millään tavalla vieroksukaan.

Ainekset:
4 purjoa (tai vähemmän, esimerkiksi 2?)
250 g pakastekatkarapuja
Pinnalle:
3 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 munaa
2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
persiljaa

Halkaise purjot pituussuunnassa ja huuhtele juoksevassa vedessä. Leikkaa purjon puolikkaat parin sentin pätkiksi ja keitä suolavedessä pari minuuttia. Valuta siivilässä ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle sulatetut ja valutetut katkaravut. Jos olet yhtä huonomuistinen kuin minä, etkä muista ottaa rapusia sulamaan, voit kaataa purjojen keitinveden siivilässä oleskelevien öyriäisten läpi. Sulavat nopsaan.

Sekoita erillisessä kulhossa pehmennyt voi, jauhot ja keltuaiset. Lisää ruokakerma ja juustoraaste sekä mausteita maun mukaan. Pippuria ainakin saa olla reilusti. Vatkaa valkuaiset toisessa kipossa kovaksi vaahdoksi ja nostele sitten kermaseos varovasti vaahdon sekaan. Levitä komeus purjon sekä rapujen päälle ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtuä hetki ja nauti purjostasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!