maanantai 4. helmikuuta 2013

Porokokkeli

Kylmäsavuporo on siitä hieno raaka-aine, että se on niin perhanan hienoa. Sen kanssa ei siis kirjamellisesti ole varaa epäonnistua, arvokasta tavaraa kun on. Porokokkeli on onneksi niin helppo resepti, että mokailulle ei juuri jää mahdollisuuksia. Suurin mahdollinen virhe, poislukien sen, että paistaa munat kuorineen, on lisätä suolaa. Kylmäsavuporossa sitä piisaa omastakin takaa, ja lisänatriumi tekee vesikannusta pakollisen lisän ruokapöytään. Suolatta siis selvitään, kerrankin!

Ainekset:
1 sipuli
nokare voita
4 munaa
75 g kylmäsavupororouhetta
mustapippuria myllystä

Tässä nyt mitään elämää suurempaa reseptiikkaa tarvita. Sipuli silpuksi ja voin kanssa pannulle kuullottumaan. Kun sipulissa on sopivasti pehmeyttä, poro ja munat perään. Sekoittele rakenteet rikki ja rouhi pippurit päälle. Paista kullankeltaiseksi ja tarjoile vaikka persiljan kera. Hirveän hyvää vaikkei poroksi poltakaan. Hah hah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!