tiistai 19. helmikuuta 2013

Porkkanarieskat

Porkkanarieskat ovat varsin käteviä läpysköitä. Minun käsissäni niistä tulee yleensä susirumia, mutta valmistuvat nopeasti ja ovat kai jollain tasolla terveellisiäkin. Se paha puoli näissä on, että eivät ihan hirveän hyvin kestä aikaa. Parhaimpia siis tuoreina, mutta liekkö tuo nyt kovin suuri synti leipomusten maailmassa.

Ainekset:
500 g porkkanasosetta
1 dl kaurahiutaleita
4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Porkkasoseen ostan valmiina, koska meille uusavuttomille tällainenkin mahdollisuus hyvien kauppayhtiöiden toimesta kerran on tarjottu. Taikina saa jäädä melkoisen löysäksi, mutta kannattaa tarvittaessa lisätä jauhoja sen verran, että käsittely on edes suhteellisen siedettävää. Nostele nokareita leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele tasaisiksi jauhokäsin. Pistele haarukalla jokunen reikä rieskoihin ja paista 225-uunissa varttitunti. Helppoa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!