lauantai 19. tammikuuta 2013

Makaronilaatikko possutwistillä

Äidin makaronilaatikko on aina parasta, siitä ei pääse mihinkään. Välillä on kuitenkin hauska kokeilla pientä tuunausta, tällä kertaa sipulin ja pekonin yhdistetyin voimin. On ehkä vähän itsepetosta valita vähärasvaisen naudanjauhelihan kumppaniksi tirisevää possunkylkeä, mutta makunautintoon se toi pientä ekstraa, ja sipulikaan ei koskaan ole pahasta. Resepti toimii toki ilman pekoniakin, mutta kyllähän sitä välillä voi vähän sikailla.

Ainekset:
400 grammaa naudanjauhelihaa
140 grammaa pekonia
2 sipulia
paprikajauhetta
valkopippuria
mustapippuria myllystä
suolaa
lihaliemikuutio
500 grammaa tummaa makaronia

Laita makaronit kiehumaan lihaliemikuutiolla maustettuun veteen. Veistele pekoni sydäntäsi miellyttävään kokoon. Paista pannulla ja siirrä syrjään. Kuullota silputtu sipuli pekonirasvassa ja siirrä sekin sivuun. Kippaa jauheliha pannulle ja mausta paprikajauheella, valkopippurilla ja suolalla, ruskista. Kun pasta on lähes kypsää, kaavi kaikki ainekset vuokaan ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Sekoita pohjia myöten ja kaada makaroonikattilaan jäänyt lihaliemi perään. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin tunti. Sitten ei muuta kuin muistelemaan minun lapsuuttani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!